Primavera

Mijn zoektocht

Toen ik Puurfijn ging starten heb ik lang nagedacht over het merk dat ik wilde verkopen. Ik had nogal wat eisen 😉. De belangrijkste eis was dat het product natuurlijk en biologisch moest zijn. Ook vind ik het heel belangrijk dat je de achtergrond van het merk kunt achterhalen. Waar staan de oprichters voor? Waar komen de producten vandaan? Krijgen de boeren een eerlijke prijs voor hun product? En uiteraard moet het product proefdiervrij zijn!

Na een hele zoektocht langs meerdere merken, kwam ik uit op Primavera. En dit merk heeft mij helemaal overtuigd, waardoor ik 100% achter het merk sta en met trots hun product verkoop in mijn webshop.

Through the natural healing power of precious plant oils we enhance the highest quality of life in balance with nature and humankind.”

Natuurlijk, transparant en eerlijk

Primavera staat al vanaf de oprichting voor kwaliteit. Voor hun oliën gebruiken ze uitsluitend producten van de originele plant. Primavera gebruikt geen synthetische of natuuridentieke toevoegingen.

In samenwerking met gelijkgestemde teeltpartners kan Primavera de claim waarmaken om in hun producten ingrediënten te gebruiken die niet alleen onze gezondheid en welzijn bevorderen, maar ook het ecologische evenwicht van onze aarde. 

Vanaf het begin heeft Primavera persoonlijk contact gezocht met biologische teeltpartners over de hele wereld om grondstoffen van de beste kwaliteit voor hun producten te verkrijgen. Het gemeenschappelijke doel van zaaien en oogsten in harmonie met de natuur heeft hen sindsdien verenigd en heeft vaak geleid tot hechte en vriendschappelijke relaties. Eerlijkheid, openheid en vertrouwen zijn een integraal onderdeel van hun bedrijfsfilosofie.

Van alle producten is de afkomst bekend. Zo komt het frisse citroengras uit Bhutan, mirte en citroenverbena uit Peru en venkel, Roomse kamille, lavendel en salie uit Frankrijk. Alles is te herleiden en zo kun jij er zeker van zijn dat je met Primavera topkwaliteit in huis haalt!

Primavera is 100% proefdiervrij.
Ze volgen richtlijnen van de IHTN, die tot de strengste richtlijnen voor dierenwelzijn ter wereld behoren.
www.ihtn.de
Demeter is de oudste biologische vereniging in Duitsland. Het is de meest duurzame vorm van landbeheer en gaat het veel verder dan de eisen van de EU-biologische verordening.
www.demeter.de
Het NATRUE-zegel is een onafhankelijk keurmerk dat wereldwijd uitsluitend natuurlijke cosmetische producten onderscheidt die voldoen aan de hoogste normen op het gebied van natuurlijkheid, kwaliteit, geloofwaardigheid en transparantie.
www.natrue.org
Natuurparadijs

Het streven naar duurzaamheid is terug te zien in het gebouw van Primavera in Oy-Mittelberg. De vormen van het gebouw zijn afgeleid van de natuur. Het gebouw ligt harmonieus in het heuvelachtige Allgäu. 
Het natuurparadijs bevat meer dan 38.000 biologische kruiden en geneeskrachtige planten. Het gebouw wordt verwarmd en gekoeld door middel van warmte terugwinning, infrarood verwarming, lucht-warmtewisselaars en zonne-energie. Er wordt geen gebruik gemaakt van fossiele brandstoffen. Het groene dak reguleert de temperatuur in het gebouw, filtert het regenwater en vormt zo een nieuwe leefomgeving voor bijen, vlinders en overige dieren.

Meer weten?

In onderstaand filmpje kun je kennis maken met het bedrijf en de mensen achter Primavera. Voor de liefhebbers kun je ondertiteling aanzetten.