Farfalla

Sinds juni 2022 verkopen wij producten van het merk Farfalla. En dat is niet zomaar. Naast Primavera is Farfalla ook een fantastisch merk waar een prachtige bedrijfsfilosofie achter zit.

In 1982 is Farfalla opgericht door jonge en avontuurlijke mensen. Ze waren echte pioneers op veel gebieden. Ze deden aan yoga en macrobiotiek, maakten hun eigen tofu en kombucha. Ze hielden zich altijd bezig met gezondheid, ecologie en innerlijke rust. Natuurgeneeskunde was een zeer belangrijk onderdeel van hun dagelijks leven. Zo kwamen ze in aanraking met etherische oliën.
Inmiddels is de 2e generatie aan het roer. Farfalla staat nu onder leiding van Malvin Richard. De zoon van oprichters Marianne en Jean-Claude Richard.

Bedrijfsfilosofie

Al 40 jaar is Farfalla in Zwitserland de marktleider op het gebied van aromatherapie- en aromaverzorgingsproducten. 700 zorginstellingen & ziekenhuizen vertrouwen op de producten van Farfalla.

De essentie van de bedrijfsfilosofie en de basis van alle bedrijfsactiviteiten is ecologisch, humaan en consequent handelen uit respect voor de waardigheid van mens, dier en natuur.
Dit houdt in dat de ingrediënten in hun producten 100% natuurlijk, dierproefvrij en op een eerlijke manier verkregen zijn.
Sinds 2021 is Farfalla CO2 neutraal. Het CO2 verbruik compenseren ze met een compensatieproject in Madagaskar. Ze hebben daar een watervoorziening met zonnepompen ontwikkelt. Hierdoor worden de mensen voorzien van schoon drinkwater.

Verloskundigen

Met elk verkocht Farfalla product worden internationale verloskundige projecten gefinancierd. Een mooi voorbeeld hiervan is de opleiding van een verloskundige in Ethiopië. Zij begeleidt moeders en hun baby’s voor, tijdens en na de bevalling. Het doel: het terugdringen van moedersterfte in de armste landen ter wereld.

Herkomst van de grondstoffen

De grondstoffen die nodig zijn voor de producten van Farfalla komen uit de landen waar de grondstoffen ook oorspronkelijk vandaan komen. In meer dan 40 landen halen zij hun grondstoffen bij geselecteerde biologische teeltpartners. Dit komt de kwaliteit van de producten ten goede. In geen enkel product worden synthetische stoffen gebruikt. Alles is 100% natuurlijk en biologisch.