3 x DIY – Je eigen parfum roller maken van etherische oliën

Laat ik met de deur in huis vallen: Ik kan zelf slecht tegen parfum. Dat wil zeggen, de parfum zoals die verkocht wordt in van die naar-alles-door-elkaar-ruikende winkels die je al van meters ver op de winkelstraat ruikt. Ik ben zelf hooggevoelig en kan slecht tegen synthetische geuren. Soms kom ik iemand tegen die bij het voorbijgaan een walm aan parfum achterlaat en ik ga daar altijd heel slecht op.
Maar toch baalde ik daar wel van, want het is wel fijn om een subtiel, lekker ruikend geurtje om je heen te hebben. Dus toen ik de wereld van de etherische oliën ontdekte, ben ik gaan kijken of je dan ook je eigen parfum zou kunnen maken van etherische oliën. En dat kan! En het is niet eens zo moeilijk.

Wat je moet weten voordat je begint

Voordat je aan de slag gaat met je zelfgemaakte parfum, is het goed om eerst wat basisinformatie te kennen. Je gaat immers werken met zeer geconcentreerde oliën en dat kan gevaarlijk zijn wanneer je dit onverdund op je huid gebruikt. Daarnaast zit elke olie weer anders in elkaar qua samenstelling en past niet elke geur bij elkaar. Daarom is het belangrijk om wat informatie vooraf te krijgen. Ik heb hierover een aparte blog geschreven. Lees hem hier!

DIY Roll-on parfum recepten

Nu je de basisinformatie hebt gelezen, is het tijd voor het maken van je eigen parfum van etherische oliën! Ik heb hier 3 voorbeeld recepten voor je, maar probeer vooral ook zelf te experimenteren met verschillende geuren. Heb jij een fijne parfum gemaakt en wil je die met ons delen? Neem dan contact op via ons contactformulier!

Flower Happiness Roller

Deze roller kun je gebruiken als geurtje zoals je normale parfum ook zou gebruiken. De geur is heerlijk zoet, maar niet te overheersend. Ideale geur voor een romantisch avondje uit! Rol wat olie met behulp van de roller in je nek en over je polsen

Benodigdheden:
– Leeg rollerflesje van 10ml
– Trechter

Ingrediënten:
– 10ml Jojoba olie
– 4 druppels roos
– 3 druppels Lavendel
– 2 druppel Frankincense
– 1 druppel Ylang Ylang

Happy Me Roller

Van deze heerlijke geur ga je je helemaal happy voelen. De frisse geur van sinaasappel en citroen geven je gegarandeerd een boost aan je humeur! Rol wat olie met behulp van de roller in je nek en over je polsen

Benodigdheden:
– Leeg rollerflesje van 10ml
– Trechter

Ingrediënten:
– 10 ml Amandelolie
– 4 druppels Sinaasappel olie
– 4 druppels Jeneverbes olie
– 2 druppels Citroen

Get Focused Roller

Wanneer je extra concentratie kunt gebruiken op je werk of tijdens school, dan kan deze roller je helpen. Rol wat olie met behulp van de roller in je nek en over je polsen

Benodigdheden:
– Leeg rollerflesje van 10ml
– Trechter

Ingrediënten:
– 10ml Jojoba olie
– 5 druppels Sinaasappel olie
– 5 druppels Pepermunt olie

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.