Kristallen combineren

Natuurlijk is het leuk om gewoon kristallen te kopen die je direct aanspreken, zonder echt de werking erachter te kennen. Maar wist je dat sommige kristallen echt hele goede combinaties vormen? Soms versterken ze elkaars werking of hebben ze samen dezelfde eigenschappen, waardoor ze een perfecte match vormen. De meest bekende combinatie is de Gouden Driehoek. Dit zijn de Amethist, Bergkristal en Rozenkwarts.
Maar zo zijn er nog meer combinaties. 

Zelfvertrouwen
Malachiet & Tijgeroog

Kun je wel wat meer zelfvertrouwen gebruiken? Laat je je vaak leiden door wat anderen zeggen omdat je denkt dat je het zelf niet kunt of weet? 
De antwoorden zitten in jezelf. Vertrouw op jezelf, op je gevoel. Dat is er niet voor niks. Om je daar meer bewust van te worden is deze combinatie van stenen perfect voor jou.
Malachiet maakt ons bewust van onze wensen, behoeften en idealen. Het vermindert remmingen en helpt bij het doorzetten van je dromen.
Tijgeroog is een heel bijzondere steen. Hij geeft je zelfvertrouwen. Het sluit je af van stemmingen van buitenaf, waardoor je minder beïnvloedbaar wordt. De tijgeroog helpt overzicht te bewaren en helpt bij twijfel en besluiteloosheid.

Concentratie
Lepidoliet & Rookkwarts

Ben je snel afgeleid? Bijvoorbeeld tijdens je werk of tijdens het maken van huiswerk? Deze combinatie versterken enorm elkaars kracht. Zet ze op je bureau en ervaar de verandering van energie om je heen.
Lepidoliet helpt je doelen te stellen en deze na te komen. Het geeft innerlijke rust en helpt je grenzen bewaken. De Lepidoliet helpt je afwegingen te maken en krijgt helder waar je heen moet.
Rookkwarts vergroot je belastbaarheid. Het is een echte anti-stress steen en helpt je op een nuchtere en realistische manier te denken. Hij bevordert de concentratie en helpt gedachten en gevoelens van elkaar te scheiden.

Spiritueel bewustzijn vergroten
Amethist & Bergkristal

Sta je open voor spiritualiteit? Ervaar je soms dingen op hoger niveau en wil je deze gave versterken? Probeer dan eens tijdens bijvoorbeeld een meditatie de combinatie van deze 2 stenen te gebruiken.
Amethist is bij uitstek een spirituele steen. Het bevordert de spirituele helderheid en het erkennen ervan. De steen zorgt voor diepe innerlijke rust en helpt je de wijsheid in jezelf te vinden.
Bergkristal versterkt de eigenschappen van de Amethist en is alleen daarom al een perfecte combinatie met deze steen. Maar de Bergkristal zelf moeten we ook niet onderschatten. Deze steen zorgt voor helderheid en verbetert onze waarneming.

Omgaan met je hooggevoeligheid
Labradoriet & Zwarte Toermalijn

Wanneer je hooggevoelig bent komt er altijd veel op je af. Soms duurt het jaren voordat je erachter komt waardoor je je anders voelt dan anderen. Het leren omgaan met je hooggevoeligheid kan soms een hele zoektocht zijn. Kristallen en etherische oliën kunnen je hier enorm bij helpen. Ik schreef er al eens een blog over die hier te lezen is.
Labradoriet beschermt je tegen negatieve energie. Ken je dat, dat je soms ergens bent en dat de omgeving niet goed aanvoelt. De Labradoriet kan je hier enorm bij helpen om dit soort negatieve energie niet in je op te nemen. Handig is om bij hooggevoeligheid deze steen als hanger aan een ketting bij je te dragen.
Zwarte Toermalijn is een zeer krachtige steen die je met beide benen op de grond laat staan. Hij helpt je enorm bij het aarden en in het hier en nu te leven. Daarnaast beschermt ook deze steen je tegen negatieve energie.

Doorzettingsvermogen vergroten
Jaspis & Onyx

Heb je mooie doelen voor jezelf uitgezet, maar heb je soms het gevoel deze niet te kunnen verwezenlijken? Soms zijn doelen te groot en moet je ze eerst kleiner maken om niet te overweldigd te raken. Maar ook met een beetje meer doorzettingsvermogen kun je een heel eind komen. Blijf gefocust en ga recht op je doel af. Gebruik deze stenencombinatie als je soms even een schop onder je kont nodig hebt 😉
Jaspis (en dan vooral de gele Jaspis) helpt je om gestelde doelen te bereiken en je vuur terug te vinden waardoor je je weer 100% kunt inzetten. Hij helpt je conflicten aan te gaan en geeft moed en nieuwe energie. Daarnaast kan de Jaspis je helpen om ideeën om te zetten in daden.
Onyx helpt om de eigen gemaakte doelen na te streven en je minder te laten afleiden en beïnvloeden door anderen. Het stimuleert het analytisch denken en de logica. Ook verbetert het ons concentratievermogen.

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.