De 5 mooiste boeken over aromatherapie

Op internet is natuurlijk al heel veel informatie te vinden over aromatherapie, maar mijn persoonlijke voorkeur gaat toch echt uit naar een echt boek. Of nou ja, boekEN. Ik heb namelijk inmiddels al een behoorlijk gevulde boekenkast met allerlei boeken over aromatherapie en alles wat daarmee te maken heeft. Ik deel graag met jullie mijn top 5

5. Etherische oliën - Lisa Butterworth

Bijna alle boeken uit de serie “Super Groen” van uitgeverij Altamira staan bij mij in de kast. Ik ben er een grote fan van. Dit komt vooral door de duidelijkheid in elk boek. De informatie die je krijgt is helder en overzichtelijk.
Dit boek over etherische oliën bevat duidelijke informatie over de werking, de toepassingen en de achtergrond van elke olie.
Ook worden er veel voorkomende kwaaltjes besproken, zoals hoofdpijn, verhoudheid, moeheid en stress en hoe aromatherapie je hiermee kan helpen.

4. De natuur als medicijn - Creosa Govaers

Dit boek is echt een must-have voor iedereen die een natuurlijk alternatief zoekt voor pillen en zalfjes tegen veel voorkomende kwaaltjes. De natuur heeft ons zo ontzettend veel te bieden. Het is echt jammer dat we daar niet meer gebruik van maken.
Het boek biedt voor elk wat wils. Van de doorgewinterde liefhebber tot beginners in de kruidenleer.

3. Aromecum - H. Rijpkema

Dit maarliefst 576 pagina’s tellende boek is een prachtig naslagwerk voor iedereen die veel doet binnen de aromatherapie. De meest recente, wetenschappelijke bevindingen rond aromatherapie zijn in dit boek verwerkt en uitgewerkt. Het bevat meer dan 200 uitgebreide beschrijvingen van etherische oliën, plantoliën en hydrolaten.
Prachtig boek voor iedereen die zich wil verdiepen in de aromatherapie.

2. Ontdek de kracht van aromatherapie - Pat Princi-Jones

In dit boek leer je alles over de kracht van aromatherapie. Hoe zitten de verschillende geuren in elkaar en hoe kun je ze mixen en dan inzetten voor je gezondheid? Je leert het allemaal in dit boek.

1. Praktisch handboek Etherische oliën - Christina Anthis

Dit boek staat wat mij betreft met stip op 1. Door de mooie vormgeving en heldere uitleg is hij zeer toegankelijk voor iedereen. Ook voor de beginners binnen de aromatherapie!
Het boek bevat alle basisinformatie die je moet weten. Daarnaast zit het bomvol recepten voor zelfgemaakte verzorgings- en schoonmaakproducten. Er worden veel herkenbare oliën gebruikt, dus je hebt geen moeilijke ingrediënten nodig om te beginnen.

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.