Primavera wint Duitse duurzaamheids award 2022!

Primavera is het merk van Puurfijn! Ik heb bewust voor dit merk gekozen omdat zij bewust kiezen voor uitsluitend natuurlijke ingrediënten voor hun producten. En naast dat alles proefdiervrij is, ontwikkelen ze ook op een zeer duurzame manier hun producten.
En dat is niet ongemerkt gebleven! Ze hebben er nu zelfs een prijs mee gewonnen! Het Duitse Duurzaamheids award! Met meer dan 1.000 aanmeldingen is de wedstrijd, die voor de 14e keer werd gehouden, een van de grootste in zijn soort in Europa.

Primavera ontvangt deze prijs voor haar inzet voor biodiversiteit. Dit is niet alleen terug te zien in hun bedrijfsvisie, maar ook in hun dagelijkse activiteiten. Bijvoorbeeld door het gebruik van plantaardige stoffen uit de biologische teelt of de ondersteuning van lokale boeren wereldwijd.

“Duurzaamheid is de basis van ons werk. Wij zijn ervan overtuigd dat alleen een positief samenleven van natuur en mens op lange termijn vruchten kan afwerpen.
We zien de prijs, waar we erg blij mee zijn, als een mooie bevestiging van onze decennialange inzet.
Klanten bedanken ons hier al jaren met hun vertrouwen voor. Voor ons zijn beide verplichtingen voor de toekomst.”

Ute Leube en Kurt L. Nübling (oprichters PRIMAVERA)

De producten van Primavera zijn vrij van aluminiumverbindingen, palmolie en zijn derivaten en worden klimaatneutraal ter plaatse geproduceerd. De verpakking bestaat voor maximaal 75% uit gerecycled materiaal. 
Dat ze zich sterk inzetten voor duurzaamheid komt ook op indrukwekkende wijze tot uiting door de ligging van het bedrijf in Duitsland: het gebouw heeft een plantendak op het circa 5 hectare grote terrein. 57 dier- en 171 plantensoorten leven en gedijen in het “Natuurparadijs Primavera”, waaronder 14 soorten die met uitsterven worden bedreigd, evenals meer dan 103.000 aromatische en geneeskrachtige planten en ongeveer 800 soorten rozen.  

Vergelijkbare berichten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *